3 Eylül 2025 Çarşamba

 Şehriye Çorbasında domatesi fazla koymuşum Ne Yapayım?

Domatesi fazla kaçırınca çorba ekşi ve ağır olabiliyor 😊 Ama bunu dengelemek için birkaç pratik yöntem var:


🍲 Domates Tadını Azaltma Yöntemleri

  1. Ekstra Su veya Et Suyu Ekle

    • Çorbanın kıvamını çok bozmayacak şekilde sıcak su veya et/tavuk suyu ilave et.

    • Böylece domates tadı seyreltilecek.

  2. Nişasta İçeren Sebzelerle Dengele

    • Küp doğranmış patates, havuç veya kabak ekle.

    • Bunlar domatesin asidini emer ve tat yumuşar.

  3. Biraz Süt veya Krema Kat

    • Yarım çay bardağı süt ya da bir yemek kaşığı krema ekleyebilirsin.

    • Çorbanın rengi biraz açılır, tadı da daha dengeli olur.

  4. Şeker ile Asidi Yumuşat

    • Çok az (çay kaşığının ucu kadar) toz şeker ekle.

    • Domatesin ekşiliğini bastırır, daha dengeli bir tat verir.

  5. Baharat Desteği

    • Nane, kekik veya biraz kimyon eklemek domates yoğunluğunu bastırır.

👉 En hızlı çözüm: Sıcak su + az patates + çok az şeker. Böylece domates tadı dengelenir.

Çorbanın ekşiliğini almanın en kolay yolu

Yemekteğe limonu fazla koydum,ekşiliğini ne alır?


0 yorum:

Yorum Gönder

TANITIM

Categories

Bloglar

Son Yayınlar

Popular Posts

POPÜLER SİTELER

İzleyicilere Katıl

ABOUT

Blog hazırlanırken yapay zekadan destek alınmıştır.