Şehriye Çorbasında domatesi fazla koymuşum Ne Yapayım?
Domatesi fazla kaçırınca çorba ekşi ve ağır olabiliyor 😊 Ama bunu dengelemek için birkaç pratik yöntem var:
🍲 Domates Tadını Azaltma Yöntemleri
-
Ekstra Su veya Et Suyu Ekle
-
Çorbanın kıvamını çok bozmayacak şekilde sıcak su veya et/tavuk suyu ilave et.
-
Böylece domates tadı seyreltilecek.
-
-
Nişasta İçeren Sebzelerle Dengele
-
Küp doğranmış patates, havuç veya kabak ekle.
-
Bunlar domatesin asidini emer ve tat yumuşar.
-
-
Biraz Süt veya Krema Kat
-
Yarım çay bardağı süt ya da bir yemek kaşığı krema ekleyebilirsin.
-
Çorbanın rengi biraz açılır, tadı da daha dengeli olur.
-
-
Şeker ile Asidi Yumuşat
-
Çok az (çay kaşığının ucu kadar) toz şeker ekle.
-
Domatesin ekşiliğini bastırır, daha dengeli bir tat verir.
-
-
Baharat Desteği
-
Nane, kekik veya biraz kimyon eklemek domates yoğunluğunu bastırır.
-
👉 En hızlı çözüm: Sıcak su + az patates + çok az şeker. Böylece domates tadı dengelenir.
0 yorum:
Yorum Gönder