20 Ağustos 2025 Çarşamba

 


👌 MasterChef’te genelde hem göze hem damağa hitap eden, ama uygulanabilir öğünler hazırlanıyor. Öğlen yemeği için dengeli bir MasterChef tarzı menü hazırlayayım, yanına da tariflerini ekleyeyim:


🍽 MasterChef Tarzı Öğlen Yemeği Menüsü

 Başlangıç: Roka ve Avokadolu Izgara Halloumi Salata

Malzemeler:

  • 1 avokado

  • 150 g halloumi peyniri

  • 2 avuç roka

  • 6-7 kiraz domates

  • Zeytinyağı, limon, tuz, karabiber

Tarif:

  1. Halloumi peynirini dilimleyip ızgarada iki tarafı da kızartın.

  2. Rokaları servis tabağına alın, üzerine avokado dilimleri ve ikiye kesilmiş kiraz domatesleri ekleyin.

  3. Üzerine ızgara halloumi’leri yerleştirin.

  4. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle soslayın.


 Ana Yemek: Izgara Tavuk Göğsü, Sebze Garnitürü ve Hardallı Yoğurt Sos

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü

  • 1 kabak, 1 kırmızı biber, 1 havuç

  • Zeytinyağı, kekik, tuz, karabiber

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı hardal

  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)

  • Tuz, karabiber

Tarif:

  1. Tavuk göğüslerini ince dilimleyin, tuz, karabiber ve kekikle marine edip ızgarada pişirin.

  2. Sebzeleri jülyen doğrayıp zeytinyağıyla harmanlayın, fırında 15 dk kızartın.

  3. Sos için yoğurt, hardal ve sarımsağı karıştırın.

  4. Tabağa tavukları yerleştirip yanına sebzeleri koyun, sosu üzerinde gezdirin.


 Tatlı: Fırınlanmış Şeftalili Krema (Light Tatlı)

Malzemeler:

  • 2 adet şeftali

  • 200 ml krema (light kullanılabilir)

  • 1 tatlı kaşığı bal

  • 1 çay kaşığı vanilya özütü

Tarif:

  1. Şeftalileri ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın.

  2. Bir kapta krema, bal ve vanilyayı karıştırın.

  3. Şeftalilerin iç boşluğuna bu kremadan doldurun.

  4. 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin.

  5. Ilık servis edin.


 Sonuç

Bu menü hem hafif, hem şık hem de MasterChef tarzı sunuma uygun. Öğlen için ideal çünkü protein, lif ve sağlıklı yağları dengeli şekilde içeriyor.

 MasterChef Sunum Önerileri

🥗 Salata (Roka & Avokadolu Halloumi)

  • Rokaları tabağın merkezine dağınık ama dengeli yerleştir.

  • Halloumi dilimlerini çapraz biçimde üstüne diz.

  • Avokado dilimlerini yelpaze gibi açarak kenara koy.

  • Zeytinyağı-limon sosunu tabağa damlalar halinde serp.

  • Üzerine birkaç mikro filiz (varsa reyhan filizi) ekle → daha “şef tabağı” görünümü verir.


🍗 Ana Yemek (Izgara Tavuk + Sebzeler)

  • Tavuk göğüslerini ince dilimleyip üst üste değil, hafif yan yana kaydırarak diz.

  • Sebzeleri tavukların yanına bir renk paleti gibi (yeşil kabak, kırmızı biber, turuncu havuç) sıralayarak yerleştir.

  • Hardallı yoğurt sosunu tabağa çizgi halinde sık ya da fırça yardımıyla tabak yüzeyine sür.

  • Tabağın boş kalan köşesine taze kekik dalı koyarak doğallık kat.


🍮 Tatlı (Fırınlanmış Şeftali & Krema)

  • Şeftali yarılarını kreması görünecek şekilde tabağa yerleştir.

  • Yanına ufalanmış ceviz ya da badem serpiştir → çıtırlık verir.

  • Tabağın kenarına bal veya karamel sosundan ince şerit çek.

  • Nane yaprağıyla süsleyip sıcak/ılık servis et.


🔑 Püf Noktası: MasterChef tabağı hazırlarken tabakta “boş alan” bırakmak çok önemli. Yemeği sıkıştırma; şık, düzenli ve minimalist bir görünüm yarat.

Masterchef en popüler ana yemek tarifi ve sunum önerileri


0 yorum:

Yorum Gönder

TANITIM

Categories

Bloglar

Son Yayınlar

Popular Posts

POPÜLER SİTELER

Blog Archive

İzleyicilere Katıl

ABOUT

Blog hazırlanırken yapay zekadan destek alınmıştır.